Bijwerken
Meest recente aflevering
#103 De Bende duikt in dystopieën

#103 De Bende duikt in dystopieën

Vanuit onze gezellige podcaststudio (mét wafels) …
Tijd: 29:34
Vanuit onze gezellige podcaststudio (mét wafels) namen we een thema-aflevering op rond de dystopische roman, een genre dat Trees wel aanspreekt. "Het is allemaal naar de zak, hoe gaan we ermee om?" vinden wij een interessante gedachte-oefening. Voor wie op school niet opgelet heeft, een d**ystopie** is een (denkbeeldige) samenleving met louter akelige kenmerken. Het omgekeerde van een utopie dus.
Dystopieën zijn gedachte-oefeningen of waarschuwingen over hoe een toekomst volgens de auteur zou kunnen uitzien onder bepaalde omstandigheden of (politieke) regimes. Er zijn natuurlijk meer en minder waarschijnlijke dystopieën. Deze keer zijn we gegaan voor romans die "waar zouden kunnen zijn". De vampieren en vleesetende zonnebloemen laten we dus even achterwege.
In deze podcast hebben we het over: Kallocaïne - Karin Boye, 1984 - George Orwell, Brave new World - Aldous Huxley, A Handmade's Tale - Margaret Atwood, The Road - Cormac McCarthy
Aflevering-ID: 1000534595417
GUID: tag:soundcloud,2010:tracks/1119590185
Releasedatum: 7-9-2021 18:09:00

Beschrijving

De Bende van het Boek is een gezellige podcast over boeken die we gelezen hebben en samen bespreken met een koffietje en wat taart.

Recensies van klanten

Geen item