Meest recente aflevering
114 – Verzachtende Verlangens

114 – Verzachtende Verlangens

Verlangen is het gevoel wanneer je iets wilt dat je (nu) niet kunt hebben. Je blijft maar bedenken hoe goed het zou zijn als je het had.
Tijd: 16:17
Show notes: links en verwijzingen in deze podcast episode
Linkjes die besproken worden in deze aflevering:
* 110 – Compassie en Wat Je Ermee Kunt
* Mijn Trendbubbles Boekenkast
* Beluister ook de vorige podcast aflevering over compassie
* Informatie over zelfcompassie: lijst van boeken en video's
Wat is verlangen
Wat is verlangen nou eigenlijk. Hoe omschrijven wij het?
Het is het gevoel wanneer je iets wilt dat je (nu) niet kunt hebben. Je blijft maar bedenken hoe goed het zou zijn als je het had.
Wat kan verlangen groot zijn en diep voelen. Een verlangen naar een nieuwe tijd waarin wij tijden waarin wij nu zitten kunnen laten vervagen. Een zweem geven van nostalgie. Er het fijne uit destilleren en het zware ervan achter ons laten.
Nu we al een aantal weken in thuis quarantaine zitten voel ik dat mijn geest aan het veranderen is. Het wordt wat zwaarmoediger en stiller in mij.
De redelijke mens past zich aan de wereld aan; de onredelijke mens blijft maar proberen om de wereld aan te passen aan zichzelf. Daarom wordt alle vooruitgang bepaald door onredelijke mensen.
– GEORGE BERNHARD SHAW, Maxims for Revolutionists
Verlangen
Toen ik vandaag aan het mediteren was kwam het woord verlangen in mijn op. Ik besefte dat ik een heel groot verlangen heb om tijden achter mij te laten. Persoonlijke ervaringen achter mij te laten en te kunnen kijken en een lege nieuwe tijd.
Wat gaat die tijd voor mij brengen, hoe ziet het er daaruit.
En wat kan ik ervan verwachten. Wat ik in ieder geval weet is dat wat ik niet meer wil. Waar ik geen verlagen naar heb en waarvan ik verlost wil worden. Een verlossing die als bevrijding zal voelen en mij kan laten ontpoppen in een persoon die de ervaringen van de afgelopen tijden kan meenemen in positieve zin.
Ik ben niet geïnteresseerd in de kruimels van compassie die van tafel worden geveegd door iemand die zichzelf als mijn meester beschouwt. Ik wil alle rechten die op het menu staan.
– BISSCHOP DESMOND TUTU, Zuid-Afrikaans geestelijke en activist
Door meer begrip te tonen naar anderen. Minder te oordelen en meer compassie te beoefenen. Te beoefenen, want je beheerst het nooit helemaal.
Verlangen geeft mij een gevoel van vrijheid op dit moment. Deze verlangens geven hoop en kracht.
Niemand kan je vrijheid geven. Niemand kan je gelijkheid geven of rechtvaardigheid of wat dan ook. Als je een man bent, dan neem je het.
– MALCOLM X, Malcolm X Speaks
Verlangen is eigenlijk altijd positief gestemd. Verlangen naar vasthouden, knuffelen elkaar in de ogen kijken.
Het verlangen om van de stilte te genieten tijdens een gezamenlijk maaltijd en zachtjes de vorken en messen op de borden te horen tikken. Het geluid van licht gesmak te ervaren van naasten die lief zijn.
En het verlangen om naar de vaas met bloemen te kijken die je net aan je schoonmoeder hebt gegeven en te genieten van het ‘geven’. Haar de bloemen zachtjes zien aanraken en haar te zien genieten van de geur van de bloemen.
Het verlangen om te weten wat er omgaat in je zus haar hoofd terwijl je naar haar kijkt.
Hunkering
Wat te denken van de hunkering naar het gevoel om in de ochtend over de mediterrane zee uit te kijken en terwijl de vogels aan de hele zachtjes kraai geluiden maken. Het kabbelende water aanschouwen en de geur van de pijnbomen in je opnemend.
Het verlangen om een geweldig Mouse au chocolate dessert te bestellen op het terr...
Aflevering-ID: 1000471653873
GUID: https://trendbubbles.nl/?p=29321
Releasedatum: 16-4-2020 12:12:40

Beschrijving

Een wekelijkse Nederlandstalige podcast waarin ik dingen deel die ik leer door mijn werk en andere interesses.
Fijn dat je luistert!

Recensies van klanten

Origineel en inspirerend

 – 
Rimke de Groot
 – 
2019-06-20
Ik heb de podcast van Desiree kort geleden ontdekt en was meteen verrast door de originele onderwerpen. Heerlijk om een kijkje te krijgen in alles wat haar inspireert en zo zelf ook weer nieuwe inspiratie op te doen!

Boeiend en afwisselend.

 – 
Dionne Hendriks
 – 
2017-09-18
Desiree interviewt inspirerende mensen die me op de een of andere manier aan het denken zetten. Ze stelt leuke vragen die niet altijd zo voor de hand liggen. Dat maakt haar podcasts zo boeiend om naar te luisteren.

Heerlijk om naar te luisteren

 – 
Booest.nl
 – 
2016-06-30
Elke keer weer leuke onderwerpen. Heerlijk in de morgen bij het beantwoorden van je mails, of lekker om in de auto te luisteren. Bij de tweedelige podcast ben ik altijd benieuwd naar het vervolg.

Inspirerend & vernieuwend

 – 
Macpro SB
 – 
2016-04-28
Ontzettende frisse en leuke podcast om naar te luisteren, gastvrouw Desiree spreekt/ interviewt allerlei inspirerende mensen in haar uitzending over uiteenlopende onderwerpen als de laatste trends en lifestyle. Aanrader!

Fijne podcast om naar te luisteren

 – 
Mirjam van Rees
 – 
2015-12-31
Désiree heeft een zeer prettige stem om naar te luisteren. Het lijkt net of ze naast je zit. Na 1 podcast heb je meteen zin om door te gaan naar een volgende. Zeer informatief. Echt een aanrader!

Trend Podcast

 – 
Mike Castelijn
 – 
2015-12-25
Waarom? Luister zelf!

Mijn favoriete podcast

 – 
Debbie Bernasco
 – 
2015-12-21
Deze podcast is zo ontzettend de moeite waard om te beluisteren. Mooie opbouw van de show en je hoort dat deze show met liefde én kwaliteit is gemaakt. Verder vind ik deze podcast show zeer verrassend qua inhoud. Het geeft mij enorme inspiratie. Dank je wel! Groetjes, Debbie Bernasco