Meest recente aflevering
Podcast #43 Mariska Beenhakker en Theo de Groot: Beter spelen en bewegen met kleuters

Podcast #43 Mariska Beenhakker en Theo de Groot: Beter spelen en bewegen met kleuters

In mijn 43e podcast spreek ik met Mariska Beenhak…
Tijd: 43:35
In mijn 43e podcast spreek ik met Mariska Beenhakker en Theo de Groot. Mariska is gymleraar voor kleuters en werkt bij het trainingscentrum voor bewegen en psychologie. Theo is opleidingsdocent bewegingsonderwijs en psycholoog. Beiden zijn auteur van het boek "Beter spelen en bewegen met kleuters".
Met elkaar praten we over het belang van goed bewegingsonderwijs voor jonge kinderen en wat hierbij uitdagingen zijn. Welke essentiële rol speel je als leerkracht bij de ontwikkeling op het gebied van bewegingsonderwijs? Waarom is spel zo belangrijk?
Meer info staat op www.spelenmetgedrag.nl.
Aflevering-ID: 1000380595497
GUID: tag:soundcloud,2010:tracks/305235411
Releasedatum: 30-1-2017 14:11:44

Beschrijving

Ik ben docent ICT & Onderwijs aan de Pabo van Hogeschool Utrecht. Ik focus mij op de meerwaarde van ICT in het basisonderwijs en op welke wijze leerlingen actief met ICT zouden moeten zijn. Ik houd me zoal bezig met mediawijsheid, computational thinking, 21st century skills, gamification, blended learning, web 2.0 en nog veel meer leuke technologische onderwerpen.
In mijn podcast interview ik diverse personen die zich op enige wijze ook met deze onderwerpen bezig houden.

Recensies van klanten

Podcast met Henk van Gils Prowise

 – 
555jacko
 – 
2016-12-11
Vandaag geluisterd naar de podcast #32 met Henk van Gils. Alle puzzelstukjes waar ik als docent die ICT verantwoord en zinvol wil implementeren, vallen bij deze podcast op hun plaats. Dank je wel !!

Erg interessant

 – 
Wilfred Rubens
 – 
2016-09-09
Een nadeel van podcasts is dat je ze niet snel kunt scannen. Maar wat zijn de podcasts van Don inhoudelijk interessant. Zeker voor iedereen die betrokken is bij onderwijs en belangstelling heeft in het versterken en vernieuwen van onderwijs met ICT.

Super podcasts

 – 
ietie
 – 
2016-06-16
Ik kijk elke week weer uit naar de podcasts van Don Zuiderman. Goede interviews met interessante personen. Het is een leuke en snelle manier om op de hoogte te blijven van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs.

Luister naar onderwijs!

 – 
Trends2match
 – 
2016-06-05
Geweldig zoals Don Zuiderman via zijn podcasts allerlei mensen uit het onderwijs aan het woord laat komen. Zijn ontspannen en rustige benadering zorgt ervoor dat mensen zich al snel duidelijk en openhartig uitspreken over de dingen die hen bezighouden. Daarmee geven deze podcast een mooi (tijd)beeld van het onderwijs in Nederland in al zijn facetten.

Top podcasts

 – 
JasperBloemsma
 – 
2016-04-28
Deze podcasts zijn absoluut de moeite waard om te beluisteren. Altijd mooie actuele onderwerpen. Geweldige manier om op de hoogte te blijven van de ICT ontwikkelingen in het onderwijs.