Beschrijving

Michael Boogerd, een van meest succesvolle wielrenners van zijn generatie, biechtte in 2013 op tien jaar lang doping te hebben gebruikt. In plaats van de sport definitief de rug toe te keren begon hij een nieuw wielerleven als ploegleider van het jonge wielerteam Roompot, met sterrenners als Johnny Hoogerland en Mark de Maar.
Voor De Ronde van Boogerd volgde Filemon Wesselink de herboren Boogerd een jaar lang gedurende zijn debuut achter het stuur, en dat leverde een intiem, openhartig en ontroerend portret op.

Klantbeoordeling

Gemiddeld

12 beoordelingen

Recensies van klanten

Boogerd's Tour?

 – 
SLC SL
 – 
2016-05-06
Michael Boogerd is een van Nederlands toonaangevende renners geweest en ook ik was benieuwd om te lezen hoe de stap van wielrenner naar ploegleider was verlopen. Een mooi gegeven voor een verhaal. Als het dan geschreven wordt door een wielerliefhebber die de eigenwijsheid van BNN in zich draagt, wordt mijn interesse extra gewekt. Helaas was mijn verwachting groter dan hetgeen geleverd werd in dit boek. Bij een jaar volgen van een persoon en een ploeg had ik meer verwacht. Ook ik word met een leegte achter gelaten. Zowel door Boogerd als door Wesselink. Dat de voornamen van Eddy en Walter Planckaert dan willekeurig door elkaar gebruikt lijken te worden is hem nog vergeven.